jakie głośniki do OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Legion
    Drive
    • 2011
    • 56

jakie głośniki do OI

Dni największej chwały Skody w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Świata. Trzy dni niesamowitej walki ludzi i maszyn z najtrudniejszymi warunkami spotykanymi w rajdach płaskich. Trzeciego dnia szef teamu Skody płakał ze wzruszenia. Trzydzieści lat na to pracował i czekał na to. :?

Armin Schwarz i Manfred Heimer zajmują trzecie miejsce w Kenii,
    w rajdzie Safari 2001. Zanotowali nawet pierwsze oesowe zwycięstwo dla Skody i chwilowe prowadzenie w rajdzie.

Natomiast druga załoga Skody: Bruno Thiry i Stephan Prevot, po długiej i straszliwej walce (kilkaset km bez wspomagania) odpadają z rywalizacji trzeciego dnia, pod sam koniec rajdu, na ostatnim odcinku specjalnym, na skutek błędu kierowcy, wpadnięcia w olbrzymią dziurę, katastrofalnych zniszczeń samochodu z pożarem włącznie. Pilot doznaje urazu kręgosłupa (po wizycie w szpitalu okazuje się, że na szczęście niegroźnego)

Rajd Safari to omijanie w ostatniej chwili cywilnych samochodów na otwartych dla normalnego ruchu drogach. To stałe asysty śmigłowców. To ponad stukilometrowe odcinki specjalne (rekordowy ponad 120 km!!!), to wielkie dziury na drodze, wielkie kamienie i głazy, przejazdy przez rzeki, 200 - 300 metrowe kałuże, czasem woda i błoto na wysokość maski, czasem wyżej, dziesiątki przebitych opon, urwane koła, urwane zawieszenia, awarie silników i układów przeniesienia napędu. W końcu nawet pękające szyby i rozpadające się karoserie (zwycięzcy rajdu, Tommi Makinen i Risto Mannisenamki mogą mówić o ogromnym szczęściu.) To wszystko pomimo kilkudziesięciu kg wzmocnień w stosunku do "zwykłej" szutrowej specyfikacji danego auta. Dachowania i pożary oraz spotkania z dzikimi zwierzętami: słoniami, żyrafami, antylopami gnu, strusiami.. dopełniają obrazu całości, oto Rajd Safari.

Miłego oglądania najpiękniejszego i najbardziej dramatycznego rajdu. Od kilku lat brakuje go w WRC.

O2 FL 1,8 TSI DSG
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

jakie głośniki do OI

mam pytanie, posiadam OI z 2003r. głośniki wszystkie seria, mam założona tubę Blaupuncta 100W + wzmacniacz. problem w tym że głośniki w drzwiach i z tyłu są niezłe,ale juz z sopranami w przednich słupkach i tylnych drzwiach jest gorzej zwłaszcza jak muza głośniej leci to już zaczynają charczeć. proszę o pomoc jakie głośniki mógłbym kupić w miarę rozsądnej cenie.
    Benio

Komentarz

• Adamu
      L&K
      • 2006
      • 1384

Helix Dark blue. dobrze i tanio,
      mozna też hertze HSK.

a z charczeniem to niestety trzeba zainwestowac we wzmacniacz bo ci sie koncówka radia przesterowuje przy wiekszej głosności stąd to charczenie.

Komentarz

• adamusiek
        L&K
        • 2009
        • 1123

Zamieszczone przez Adamu
        Helix Dark blue
        z własnego doświadczenia też mogę polecić

Komentarz

• benio81
          Rider
          • 2010
          • 295

Adamu, ale ja wzmacniacz mam i zdaje mi sie że z tą tubą daj rade
          Benio

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

benio81, napisz moze co napedzasz tym wzmacniaczem (btw - jakim wzmacniaczem?)
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• benio81
              Rider
              • 2010
              • 295

Nexus6, wzmaczniacz mam Magnat ultra 2000, a tuba ma 100W
              Benio

Komentarz

• metius
                Classic
                • 2010
                • 7

Ja także miałem charczenie przy poprzednim aucie ale to wynikało z tego że głośniki były już dziadoskie i kiedy muzyka była głośniej puszczona to wtedy zaczynały charczeć

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

benio81, czyli wzmaka masz na suba, a system przedni leci z koncowki radia i dlatego charczy

Komentarz

• benio81
                    Rider
                    • 2010
                    • 295

Nexus6, to doradz co mam zrobic
                    Benio

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

benio81,popatrz w podpis powyżej: Sprzedam zestaw Alpine Status F#1 - CDA7990R + PXA-H900 - 9000 zł - Negocjuj z Nexusem

Komentarz

• benio81
                        Rider
                        • 2010
                        • 295

hotrain, 9000zł to prawie pól wartości mojej Octy
                        Benio

Komentarz

• Adamu
                          L&K
                          • 2006
                          • 1384

Zamieszczone przez hotrain
                          benio81,popatrz w podpis powyżej: Sprzedam zestaw Alpine Status F#1 - CDA7990R + PXA-H900 - 9000 zł - Negocjuj z Nexusem
                          to juz jest cena dla OCP normalnie to co najmniej 11 koła trzeba szykować :diabelski_usmiech

Komentarz

• benio81
                            Rider
                            • 2010
                            • 295

niestety nie moja kieszonka, aż takim melomanem muzycznym nie jestem
                            Benio

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

hotrain, CDA7990R + PXA-H900 to tylko odtwarzacz CD z procesorem, w tym setupie nadal brak wzmaka.

benio81, potrzebujesz albo nową jednostkę sterującą z wydajniejszą końcówką mocy lub zewnętrzny wzmak :diabelski_usmiech

Komentarz

• benio81
                                Rider
                                • 2010
                                • 295

Nexus6, ja jestem laikiem w tych sprawach, ten sprzet który mam zalatwili mi uczniowie i oni go montowali, wiec oswiec mnie bardziej
                                Benio

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

Nexus6, a diabli Was wiedzą audiofile co Wy tam w tych autach montujecie :szeroki_usmiech benio81, nie przejmuj się, mnie słoń na ucho nadepnął i seria wystarcza a jak Tobie nie to jedyne co mi przychodzi do głowy udać się do warsztatu co się na tym zna, pokazać budżet i cieszyć się potem nową jakością dźwięku.

Komentarz

• benio81
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 295

hotrain, ja tez tu nie mowie o tym zeby sie szyby trzesly w furce, bo to co mam styka mi, tylko chce cos z tymi glosnikami zrobic i tylko tyle
                                    Benio

Komentarz

• Adamu
                                      L&K
                                      • 2006
                                      • 1384

benio81, uczniowie zamontowali ci tubę i wzmacniacz do tuby tak aby bas był bardziej basowy. (przynajmniej wg ich najlepszej wiedzy) lecz ta cała ich praca nie ma wpływu na dzialanie głosników przednich

to z czym masz problem możesz zaradzić poprzez wygłuszenie drzwi - dźwięk będzie bardziej pełny i poprawi sie głebia basu stąd konieczność zgłaszania będzie też mniejsza.

zakupić głośniki na wymianę np wspomniane helixy dark blue.

zmienić radio na jakieś firmowe np kenwood w budżecie koło 500-600zł w których końcówka mocy jest nieco sprawniejsza niż w fabrycznym radiu skody.

optymalnym rozwiązaniem byłoby podpięcie dedykowanego głosnikom przednim wzmacniacza, choćby carpowera (jesli ma byc nowy) albo jakiegoś używanego soniacza XM (koszt około 100zł)

Komentarz

• benio81
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 295

Adamu, ja juz zmeinilem fabryczne skody na JVC. chodzi mi jedynie o rozmiar glośników w drzeiach tylnej pólce i tych małych sopranów
                                        Benio

Komentarz

Pracuję...